Lonely Planet zet Galicia in top10 Europese bestemmingen van 2017

De bekende reisgids Lonely Planet heeft zijn top10 Europese bestemmingen van 2017 gepubliceerd. Galicië is volgens de reisgids één van de aanraders dit jaar. Het staat op de derde plek, na de stad Zagreb in Kroatië en het eiland Gotland in Zweden.

Lonely Planet over Galicië

Duizenden mensen lopen jaarlijks door haar landschap op de beroemde Camino de Santiago, maar slechts weinigen zijn zich bewust dat deze streek nog zoveel meer te bieden heeft, zo begint Lonely Planet haar aanbeveling.

De reisgids roemt de unieke ‘scenisch-gastronomisch-culturele cocktail’ van Galicië en schrijft verder dat Galicië bijna een land op zich is, met haar eigen taal en geschiedenis. Lonely Planet noemt als voorbeelden de typische Galisische muziek van de geita als voorbeeld, de prachtige eeuwenoude erfgoederen en de heerlijk gastvrije mensen.

Galicië haalde de top10 ook vanwege haar meer dan 1000km lange kustlijn vol met inhammen, kliffen, authentieke vissersdorpen en honderden stranden. Natuurlijk worden de heerlijke zeevruchten benoemd en de karakteristieke Galisische wijnen die de zeevruchten zo goed gezelschap houden. Bovendien, zo schrijft Lonely Planet, is 2017 een speciaal jaar voor Galicië, omdat Cambados benoemd is tot Europese wijnstad van het jaar.

Lonely-Planet-top10-europa-2017-Galicia

Top10 Europese Bestemmingen 2017 volgens Lonely Planet

Hier de volledige lijst die Lonely Planet publiceerde.

  1. Zagreb, Croatia
  2. Gotland, Sweden
  3. Galicia, Spain
  4. Northern Montenegro
  5. Leeds, UK
  6. Alentejo, Portugal
  7. Northern Germany
  8. Moldova
  9. Paphos, Cyprus
  10. Le Havre, France

Meer info over de andere bestemmingen is te lezen op de site van Lonely Planet. Informatie over bestemmingen in Galicia vind je op deze site.