Mousserende Albariño

Albariño, de meest Galicische druif der druiven en misschien wel de meest kenmerkende witte wijn van Spanje. Een fantastische combi met zeevruchten, die ook al zo typerend zijn voor Galicië. Hoe groot was dan ook mijn verbazing toen ik in een Italiaans restaurant een mousserende Albariño voorgeschoteld kreeg!

Albariño in het beste Italiaanse restaurant van Nederland

Een mousserende wijn gemaakt in een blend met onder meer Albariño. Wat een verrukking!  De Italianen staan bekend om hun goede smaak en dat blijkt maar weer. Ik kreeg deze wijn dan ook niet zomaar in de eerste de beste Italiaanse pizzeria, maar in misschien wel het beste Italiaanse restaurant van Nederland, aldus de Volkskrant.  Bij welk gerecht we de wijn dronken weet ik al niet meer. Ik was dronken van geluk. Het fantastische Italiaanse eten in combinatie met deze heerlijke mousserende Albariño. 

De wijn die we dronken is te vinden op Vivino, maar waar je de wijn kunt kopen is mij onbekend. Om te proeven kun je maar het beste naar Alice gaan in Groningen, en je pikt meteen de beste Italiaan van Nederland mee. 

Albariño mousserend

Mousserende Albariño een nieuwe trend?

Zover ik me kan herinneren was het mijn eerste keer dat ik een mousserende Albariño dronk. En als het aan de Galicische wijnmakers ligt is dat ook niet de laatste keer, zo las ik in een artikel over mousserende albariño. De vraag naar mousserende wijn is groeiende en in Galicië ziet men ook het succes van cava. Enkele wijnmakers in de Rias Baixas produceren al mousserende wijn of experimenteren ermee.  Ik ben erg benieuwd. De friszure Albariño lijkt mij erg geschikt voor mousserende wijn. Zal mousserende wijn uit Rias Baixas over een paar jaar overal gedronken worden?