Keramische biertap, typisch Galicië!

Op het terras valt het je waarschijnlijk niet op, maar wie in Galicië eens een biertje heeft gedronken in een bar moet het zijn opgevallen: de typische keramische biertap van Estrella Galicia!

galicia-biertap-keramiek

Sargadelos: Galisisch keramiek

De keramische biertap van Estrella Galicia is van het authentiek Galisisch keramiek merk Sargadelos. De kleur en vorm dankt de biertap ook aan dit bedrijf. Sargadelos keramiek kun je herkennen aan de kleur en stijl. De traditionele vormen gebaseerd op de keltische stijl, motieven uit de Galisische cultuur en de blauw-witte kleurstelling. De kleur en stijl van de biertap is hiermee te verklaren.

De vorm is mij een raadsel. De typische biertap van Estrella Galicia heeft de vorm van een vrouw. Met de borsten bloot, zo lijkt het. Een bijzonder vorm, waar die vandaan komt is me nog onbekend. Ik hoop hier achter te komen en te delen!

Keramieken biertap, waar kennen we dat van?

Een keramische biertap is niet uniek. In Nederland zien we het zelden, maar aan de overkant van het kanaal tref je ze vaker aan. Een typische Engelse pub heeft vaak een keramische biertap.