Estrella Galicia, niet in het Spaans

Opvallend, op Wikipedia is geen Spaanstalige pagina over het biermerk Estrella Galicia. Wie in Spanje meer wil weten over dit biermerk, moet een beroep doen op zijn talenkennis. Estrella Galicia, de grootste brouwer van Galicië, en toch ook zeker een van de grotere brouwers in Spanje, heeft namelijk geen Wikipedia-pagina in het Spaans.

Welke talen dan wel?

Het is een bijzonder rijtje met talen dat we zien op Wikipedia bij de pagina over Estrella Galicia.

Talen Estrella Galicia Wikipedia
De Wikipedia pagina’s over Estrella Galicia

Natuurlijk, er is een pagina in het Galego (bekijk hier). Ook Engels is vertegenwoordigd, niet vreemd als grootste online taal.  Een eervolle vermelding voor onze Nederlandse taal en het Zweeds, hoewel twee vreemde eenden in de bijt, want waarom deze twee talen?
Tot slot het Euskara, de taal van Baskenland. Vast geen politiek statement, het Catalaans ontbreekt tenslotte nog, maar wel opvallend.

Is hier een verklaring voor, heeft het met trots te maken? Iets om onder het genot van een verfrissend biertje eens over na te denken!