Festa do Marisco gepresenteerd in Amsterdam

Een Galicisch feest in Nederland! Afgelopen week was de burgemeester van O Grove in Amsterdam om het vermaarde Fiesta de Marisco en de regio te promoten.

Genieten van Galicische lekkernijen

Voor de presentatie waren zo’n 15 Nederlandse journalisten uitgenodigd. Zij werden getrakteerd op een live cooking sessie van een Galicische chef. Uiteraard presenteerde hij heerlijke marisco (zeevruchten) uit O Grove, zoals centollo , mossellen en als uitsmijter vieiras (coquilles) in traditionele, lokale saus.
Ook kregen de aanwezigen andere heerlijkheden uit Galicië voorgeschoteld, zoals Albariño wijn. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat ze ervan genoten hebben!

Tijdens de sessie werd tevens een promotiefilm vertoond met onder meer La Toja en het strand van La Lanzada. De presentatie was bedoeld om O Grove en Galicië te presenteren als originele en goed te bereiken vakantiebestemming. De vertegenwoordigers benadrukten het gemak van reizen naar Galicië met directe vluchten van Amsterdam naar Santiago de Compostela.

Over het Festa do Marisco

Oh ja, de aanleiding van dit kleine festijn was het Festa do Marisco. Dit feest wordt jaarlijks in oktober gehouden in O Grove. Ik heb het genoegen gehad om dit eenmaal mee te mogen maken. Een heerlijk feest. Overal wordt de lekkerste marisco gepresenteerd en in grote tenten kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Een aanrader om te bezoeken!