Te veel lege stoeltjes in stadion Celta de Vigo

De Galissische voetbalclub Celta de Vigo uit Vigo heeft een boete gekregen van de Spaanse voetbalbond. Om een wel heel bijzondere reden: het stadion zou niet vol genoeg zitten!

Het stadion van Celta de Vigo, Estadio Beladios, biedt plaats aan 29.000 mensen, maar tijdens de eerste twee competitierondes van 2017-2018 zaten er maar zo’n 17.000. Een flink aantal mensen, maar blijkbaar niet voldoende, want de Spaanse voetbalbond heeft in haar reglementen staan dat er een minimale bezettingsgraad van 70% dient te zijn. Met name de tribunes die prominent op tv verschijnen wil men gevuld hebben. Deze regel geldt alleen voor het hoogste niveau, de Primera Division.

Om het stadion voller te krijgen heeft Celta de Vigo de entreeprijzen flink verlaagd. Wil je eens echt Spaans voetbal kijken als je in Galicië bent, grijp dan je kans!

celta-de-vigo
(te veel) lege stoeltjes bij Celta de Vigo

Celta de Vigo

Celta de Vigo is niet zomaar een club. Samen met Deportivo a Coruna is het de grootste club van Galicië. Santiago de Compostela heeft sinds het faillisement van haar club SD Compostela in 2004 geen profclub meer.

Nog niet zo lang geleden, in 2016, speelde Celta de Vigo nog Europees en trof daar Ajax in de poulefase van de Europa league. Bekendste speler voor ons Nederlanders is de oud-Feyenoorder John Guidetti.

Leuk feitje over Celta de Vigo, in Schotland is een bekende profclub die hetzelfde heet