Meest verlaten plek van Galicië

Galicië staat bekend als een krimpregio. Met name in het binnenland zijn meerdere spookdorpen te vinden waar vrijwel alle inwoners vertrokken zijn. Maar wat is de meest verlaten en onbewoonde plek van Galicië?

Meest onbewoonde plek van Galicië

De meest onbewoonde plek van Galicië is Comarca de Viana. Deze streek kent slechts 7,9 inwoners per km2!
Ter vergelijking, geheel Galicië heeft gemiddeld 92,3 personen per km2. En Nederland zelfs 511,8, ruim 64x zoveel als in het verlaten Comarca de Viana in Galicië.

Comarca de Viana bevindt zich in de provincie Ourense, aan de rand van Galicië. De regio grenst aan Portugal en buurdeelstaat Castillia y Leon. Het gebied wordt ook wel ‘Serra Seca’  genoemd, oftewel ‘droog heuvelland’. Op de foto hierboven foto zie je goed hoe leeg het is.

Deze uithoek van Ourense kent een straf klimaat. Koud en droog in de winters. Heet en droog in de zomers. Wie er zich beter op zijn gemak voelt dan de mens is de wolf die er goed aanwezig is en aardig huis houdt.

Ligging Comarca de Viana. In een uithoek van Galicie, grenzend aan Portugal en Zamora

Het is overigens niet alleen Comarca de Viana dat tamelijk onbewoond is. Trek je verder landinwaarts dan blijft het rustig. De grens van Galicië voorbij kom je in de provincie Zamora in buurdeelstaat Castillia y Leon. Daar is het ook erg leeg. In Zamora zijn 248 gemeentes, waarvan 226 met minder dan 1000 inwoners!

Meer onbewoonde plekken in Spanje zien? Kijk hier. Dat artikel vormde ook de bron voor deze post.

Laat een reactie achter