Laat mij maar lopen – tv serie over camino de Santiago

Benieuwd hoe het lopen van de Camino de Santiago eruit ziet? Omroep Max maakte een miniserie van 4 afleveringen waarin ze 7 Nederlanders volgen op hun wandeltocht. 

Volg 7 pelgrims op hun Camino de Santiago

De 7 gevolgde Nederlandse pelgrims vormen een gemêleerd gezelschap. Geen ik vertrek-achtige taferelen waar mensen onvoorbereid in de problemen komen, maar 7 Nederlanders met ieder hun eigen verhaal en doel van de pelgrimstocht.

De wandelaars lopen de camino de la plata vanaf Salamanca. Deze route loopt dwars door de hete Spaanse meseta. Als kijker krijg je een zeer mooi, en naar mijn mening, realistisch beeld van hoe de camino kan zijn. Het fraaie landschap, maar ook de wandeling. Je ziet aan de wandelaars hoe emotioneel deze tocht kan worden. De camino is een fysieke uitdaging, maar ook zeker een emotionele, waarbij velen zichzelf tegenkomen tijdens de dagenlange wandelingen.

Laat mij maar lopen - Omroep Max - Camino de Santiago

Praktische tip aan wandelaars: ga met juiste schoenen op pad

Beelden van de camino in Galicië

Galicië komt in aflevering 3 in zicht. Maar ook de eerste 2 afleveringen geven schitterende beelden, het bijzondere binnenland van Spanje: heet, droog en uitgestorven. Mooie beelden van wandelen in een desolaat landschap.

Aflevering 4 speelt zich geheel af in Galicië en volgt de wandelaars tot aan de finish in Santiago de Compostela. En natuurlijk regent het. De eerste regen die de wandelaars na 400 kilometer tegenkomen. En daarom is Galicië zo groen!
In deze aflevering komen de wandelaars ook in Ourense. Na een lelijke binnenkomst door het industriegebied, zien ze uiteindelijk toch het moois van de oude stad en bij het verlaten van de omgeving.

Terugkijken: tip voor iedereen die de camino de Santiago wil gaan lopen!

Een zware tocht, maar wat een fantastisch avontuur. Na het kijken van deze serie kreeg ik helemaal zin de camino te gaan wandelen.
4 afleveringen van 45 minuten.

Terugkijken kan hier: Omroep Max – laat mij maar lopen