Vivir Sin Permiso – Netflix serie in Galicië

Nu te zien op Netflix, de Spaanse serie Vivir Sin Permiso. Deze spannende serie speelt zich af in Galicië en is gebaseerd op de actieve drugshandel in de jaren negentig.

Vivir sin permiso netflix

Waar gaat Vivir Sin Permisos over?

De serie gaat over de Galicische schipper en drugsbaron Nemo. Hij staat aan de top van de drugskartel, maar leidt aan alzheimer en wil met pensioen. Wie volgt hem op?

Het verhaal van de serie is gebaseerd op het boek ‘Vivir sin permiso y otras historias de Oeste’ van de bekende Galicische schrijver Manuel Rivas. Helaas is er geen Nederlandse vertaling van dit boek, maar gelukkig is er nu dus de serie bestaande uit 21 afleveringen.

De serie laat zeker niet het mooiste van Galicië zien, maar is wel op waarheid gebaseerd. In de jaren negentig was Galicië de toegangspoort tot Europa voor drugs uit Zuid-Amerika. Vele riante, inmiddels leegstaande, villa’s op de Rias herinneren nog aan die tijd. Hier woonden de drugsbarons.

Veel plezier met kijken, laat je weten in de comments wat je van de serie vindt?