Waar de regen kunst is (boek)

Wat een prachtige titel. Het is de titel van een verhalenbundel over Galicië en de stad Santiago de Compostela. Het verhaalt over het leven in Galicië, de tradities, historie en het bruisende oude centrum van Santiago de Compostela.

Het boek is geschreven door de Nederlandse schrijfster Marielle Saegaert. Net zoals ik is zij ooit is als Erasmus student in Santiago terechtgekomen en verliefd geworden op de stad en het Gallicische land. Ze is er zelfs blijven wonen en dat heeft geresulteerd in dit leuke boekje uit de serie Nederlanders over de grens.

Lees dit boek als je op bezoek bent in Santiago de Compostela, er al geweest bent of nog van plan. Het is zeker geen reisgids, maar bied je een mooi inkijkje in het echte leven in de stad en het land.
Zelf houd ik er altijd van iets te lezen over de plek die ik bezoek. Bij het lezen van dit boek dacht ik vaak terug aan mijn wandelingen door het centrum van Santiago.

Dit boek is ideaal voor bij een koffie op het terras. Lees een hoofdstukje en kijk vervolgens om je heen. Zie je iets terug van wat je net gelezen hebt?

Je kunt het boek kopen op bol.com,
maar als je lid bent van de bibliotheek ook gratis lenen via de online bibliotheek.

Lees je liever een spannend boek over Galicie? Lees dan ‘het strand van de verdronkenen’

Nog even terugkomend op de titel: ‘Waar regen kunst is’. Regen en Galicie horen bij elkaar, zo is het klimaat van Galicie. Ook in taalvorm is regen kunst in Galicie, zo kent het Gallego meer dan 70 woorden voor regen.