[Boek] Galicië, het bestbewaarde geheim

Een hommage aan Galicië, zo omschrijft de uitgever het boek Galicië, het bestbewaarde geheim van Marielle Saegaert. En daar is geen woord van gelogen. In een lekker leesbaar boek met heel veel fraaie foto’s verhaalt de Nederlandse schrijfster die al jaren in Galicië woont over de streek. 

In het best bewaarde geheim neemt Saegaert je mee op reis door Galicië. Alles komt aan bod: van kust, tot binnenland en van stad tot dorp; historie, toeristische tips, cultuur en gastronomie.  Na het lezen (en bekijken) van dit boek heb je een heel goed beeld van Galicië. En het kan niet anders dan dat je enthousiast wordt, want de liefde voor Galicië die de schrijfster heeft opgelopen spat er vanaf. 
Liefde maakt soms ook blind. In haar enthousiasme maakt de schrijver regelmatig sprongen in onderwerpen en gaat van de hak op de tak. Ik begrijp het, er is ook zoveel te vertellen over Galicië, maar wat meer structuur was prettig geweest.  Daar staat tegenover dat de schrijfster een goede hulp biedt bij woorden in het Gallego en Spaans. Hier staat vaak tussen haakjes de uitspraak te lezen. Erg prettig voor wanneer je straks in Galicië bent!

Op de achterflap staat het al: Galicië is zoveel meer dan de Camino. Daar sluit ik me volledig bij aan en dit boek laat uitstekend zien wat er allemaal nog meer is in Galicië.  Een kleine opsomming wat er zoal beschreven en vertoond wordt: 

  • Wijn en hun traditie
  • Rias en toerisme
  • De stad Santiago de Compostela, inclusief authentieke tips
  • Gastronomie, de bekendste hapjes uit de Galicische keuken
  • Cultuur en historie; horreos, cruceiro’s en authentieke dorpjes

Lees het boek voor nog veel meer voorbeelden waarom Galicië het waard is te bezoeken.

Voor wie is dit boek? 

Dit boek is interessant voor iedere reiziger naar Galicië. Het leest lekker weg en je krijgt een goed beeld van de streek en haar cultuur. Ook de vele fraaie foto’s, helaas zonder onderschrift, helpen hierbij. Heerlijk wegdromen!

Het boek is wat mij betreft ook zeker een aanrader voor wandelaars van de camino. Zo zie en lees je meer over het mooie gebied waar je doorheen wandelt en leer je de cultuur een beetje kennen.

Van dezelfde schrijfster is ook een ander boek over Galicië: Waar regen een kunst is. Zowel dat eerdere boek als deze nieuwste uitgave geven een goede indruk van de fraaie Galicische cultuur. Het verschil tussen beide boeken is het onderwerp en beeldmateriaal. In Galicie, het bestbewaarde geheim beschrijft Saegaert de gehele streek Galicië en voorziet dit van fraai beeldmateriaal, waar het boek Waar regen kunst is een bundeling van columns is die voornamelijk het leven in Santiago de Compostela beschrijven.

Het boek is te koop op Bol.com:

Bekijk ook: Meer boeken in en over Galicië