Ilja Gort in Galicië

Vandaag, dinsdag 5 maart, verscheen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Gort over de Grens waarin Ilja Gort op pad gaat in Spanje. In de eerste aflevering reist hij af naar Galicië. Volkomen terecht natuurlijk dat hij Galicië als eerste aandoet, daar komt hij ook zelf achter!

Bekijk hier een preview wanneer Ilja Gort mee op pad gaat om schelpen rapen. Dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn!

In een half uur krijg je een schitterend inkijkje in de rijke Galicische gastronomie. Gort gaat traditioneel mee schelpen rapen, een zwaar werk dat traditioneel door vrouwen gedaan wordt (de mannen zijn op zee vissen). Uiteraard proeft hij ook een heerlijke Pulpo a Feira, en leert en passant wijn drinken uit een kommetje. Tot slot daalt hij af naar de schitterende Ribeira Sacra, waar zelfs de ervaren wijnmaker Gort zijn ogen uitkijkt.
Kortom: een half uur lang pure reclame voor Galicië!

In de woorden van Ilja Gort: “Galicië, je moet er een klein stukje voor rijden, maar man, man, man, wat is het mooi!”

Bekijk de aflevering hier terug: NPO uitzending gemist

ps. Ilja Gort is niet de eerste tv-maker in Galicie. Het reisprogramma Reizen Waes ging enkele weken terug ook op bezoek in Galicië.