Aangekondigd: Netflix-serie The Mess You Leave Behind

Update: de serie is inmiddels verschenen met de Spaanse titel ‘El desorden que dejas‘.

Er komt weer een nieuwe Netflix-serie in Galicië aan: the mess you leave behind. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlos Montero die ook als regisseur van de serie aan de slag gaat. Het duurt nog even, maar de serie is al aangekondigd en dat is een mooi vooruitzicht!

Wat kunnen we verwachten?

De serie is gebaseerd op het boek ‘el desorden que dejas’. Helaas is hier geen Nederlandstalige, zelfs geen Engelstalige vertaling van.
Het boek, en dus ook de serie, speelt zich af in het midden van Galicië. Toevalligerwijs ook de herkomst van schrijver Montero, afkomstig uit Ourense. Het verhaal gaat over Raquel, een lerares. Ze valt in op een school, omdat er een lerares is uitgevallen die zelfmoord gepleegd heeft. Eenmaal begonnen leert Raquel ook bekenden van haar voorgangster kennen en wordt de dood van haar voorgangster duisterder.

Het verhaal gaat over een klein dorp in Galicië, over pestende leerlingen, het machtsveld tussen leerkracht en leerling en ook ‘de troep die achterblijft als iemand wegvalt’, waar de serie haar naam aan ontleent.

Volgens de regisseur mogen we een spannende serie verwachten met thriller, maar ook drama elementen. Ik ben benieuwd!

Regisseur en schrijver Carlos Montero

Nog meer series in Galicië op de rol

Met The mess you leave behing komt er een nieuwe Netflix-serie in Galicië. Maar ook andere platformen hebben Galicië ontdekt. Zo staan er zowel op HBO als voor Amazon Prime nieuwe series in Galicië gepland.

Amazon Prime komt met de serie 3Caminos die verwacht wordt in 2021. Het is de eerste internationale serie over de Camino de Santiago. Waarschijnlijk is Amazon Prime tegen die tijd ook in Nederland beschikbaar en kunnen wij ook kijken!

Tot slot HBO, op die zender kun je de serie Auga seca bekijken. Deze serie speelt zich deels in Galicië en deels in Portugal af.

Mooi, al die nieuwe series in Galicië. Laat er maar meer komen!

Bekijk hier welke tv-series er nog meer zijn in Galicië.

Laat een reactie achter